Podopieczni

Karolina

Karolina, 14 lat
Pseudonim – Lola

Karolina to niezwykle sympatyczna i wrażliwa dziewczynka. Posiada talent muzyczny, choć czasami jej brak pewności siebie sprawia, że pozostaje „w cieniu”. Z pewnością początki jej dzieciństwa przyczyniły się do tego, że Karolina nawet obecnie zmaga się z wieloma trudnościami emocjonalnymi. Dziewczynka dopiero w wieku 6 lat, po długotrwałym okresie adopcyjnym, trafiła do rodziny adopcyjnej. Oprócz trudnych doświadczeń z jakimi przyszło się zmagać dziewczynce, jest jeszcze choroba – Częściowy Alkoholowy Zespół Płodowy (pFAS), która znacząco utrudnia normalne życie nastolatce i bywa jednocześnie nierzadko powodem do żartów i nadużyć ze strony rówieśników. Karolina ma obecnie 14 lat i powinna w pełni cieszyć się swoją młodością, nawiązywać bliskie relacje rówieśnicze oraz rozwijać i spełniać swoje marzenia. W obliczu problemów związanych z wczesnymi przeżyciami oraz tymi, które przysparza jej choroba, jest to niestety znacząco utrudnione i ograniczone. Karolina zdaje sobie sprawę ze swoich słabości, co silnie wzmaga w niej poczucie bezradności i brak wiary w siebie. Większość przeszkód, z jakimi na co dzień przychodzi nam wszystkim się mierzyć, staje się znacznie mniejsza i łatwiejsza do pokonania, jeśli tylko ktoś okaże nam swoją życzliwość i wsparcie, dlatego też, wszelka pomoc – uśmiech, drobny gest, dobre słowo bądź darowizna finansowa, będzie dla Karoliny niewątpliwie ogromną szansą i motywacją do walki o siebie.

POTRZEBNI BOHATEROWIE!

Dołącz do naszych darczyńców
i ocal przyszłość dzieci.

• Miesięcznie
  • Jednorazowo

Inna kwota

Inna kwota

Każdy darczyńca (jeśli wyrazi na to zgodę) będzie otrzymywał comiesięczny newsletter na co zostały przeznaczone wpłacone środki. Przeczytaj o innych korzyściach.